Musici en solisten

Net zoals alle voorgaande edities, zal ook dit concert worden begeleid door het Holland Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het Holland Symfonie Orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde professionele musici.

Daarnaast zullen als internationaal bekende hoofdgasten meewerken de Amerikaanse sopraan Amanda Key, bariton Hans Voschezang en fluitist Robert Vroegindeweij. Samen met het orkest zorgen zij voor een fantastische muzikale sfeer.

Orkest en dirigent

Holland Symfonie Orkest

Holland Symfonie Orkest

Het Holland Symfonie Orkest bestaat sinds 2000 uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde professionele musici. Brede repertoirekennis en een schat aan ervaring bij deze musici zorgen voor prachtige concerten op topniveau.

Inmiddels is dit orkest uitgegroeid tot een vooraanstaand orkest als het gaat om het begeleiden van koren en het geven van zomerconcerten. Meer dan 100 maal werd er door het Holland Symfonie Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam gespeeld.

Wim van Herk

Wim van Herk – dirigent

Wim van Herk studeerde aan het Conservatorium te Arnhem Schoolmuziek, Koordirectie, Orkestdirectie en Piano. Na zijn afstuderen heeft hij de studie Orkestdirectie voortgezet bij Louis Stotijn te Den Haag.

Hij volgde diverse masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Jan Eelkema, David Porcelijn en Kurt Sanderling (Weimar). Sinds 2014 verzorgt hij als gastdirigent met het Holland Symfonie Orkest de uitvoering van Groevenbeek Klassiek.

Solisten

Amanda Key

Amanda Key – sopraan

De Amerikaanse Sopraan, Amanda Key, studeerde af op Texas Tech University met een Bachelors in Vocal Performance en haalde haar Masters in Klassieke Zang op het Amsterdam Conservatorium.

Amanda is een inspirerende opera zangeres die verschillende operarollen vertolkt heeft in Nederland, Duitsland, Griekenland, Tsjechië en de Verenigde Staten in producties als Le Nozze di Figaro (Susanna), Vivaldi’s Ottone in Villa-Macht Oder Liebe (Tullia), Rigoletto (Gilda), Die Verkaufte Braut (Esmerelda), en Die Zauberflöte (Köningin der Nacht).

Hans Voschezang

Hans Voschezang – bariton

Hans Voschezang werd in Den Haag geboren en studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium, waar hij in 1998 zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Aansluitend volgde hij de tweejarige operatraining aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen.

Naast opera treedt Hans Voschezang ook op in concerten en is hij een veelgevraagd Lieder en oratoriazanger. Hij trad op met de London Philharmonic Orchestra, het Orchestre de la Suisse Romande, de Hanover Band, het Brabants Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest en The Academy of Ancient Music.

Robert Vroegindeweij

Robert Vroegindeweij – houten dwarsfluit

Robert begon op 10 jarige leeftijd met fluitspelen. Al op jonge leeftijd won hij een eerste prijs bij het Nationaal Fluit concours. Robert studeerde aan het Utrechts conservatorium, bij Ingrid Deij en Abbie de Quant, bij wie hij in 1996 afstudeerde.

Robert volgde lessen bij Timothy Hutchins, solo fluitist van het “Orchestre Symfonique de Montreal” aan de McGill University in Montreal, Canada. Robert vervolgde zijn opleiding aan de Indiana University in de USA bij Jacques Zoon, waar hij Cum Laude afstudeerde voor het “Performer Diploma”.