Musici en solisten

Net zoals alle voorgaande edities, zal ook dit concert worden begeleid door het Holland Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het Holland Symfonie Orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde professionele musici.

Daarnaast zullen als internationaal bekende hoofdgasten meewerken de Amerikaanse sopraan Amanda Key, bariton Hans Voschezang en fluitist Robert Vroegindeweij. Samen met het orkest zorgen zij voor een fantastische muzikale sfeer.

Orkest en dirigent

Holland Symfonie Orkest

Holland Symfonie Orkest

Het Holland Symfonie Orkest bestaat sinds 2000 uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde professionele musici. Brede repertoirekennis en een schat aan ervaring bij deze musici zorgen voor prachtige concerten op topniveau.

Inmiddels is dit orkest uitgegroeid tot een vooraanstaand orkest als het gaat om het begeleiden van koren en het geven van zomerconcerten. Meer dan 100 maal werd er door het Holland Symfonie Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam gespeeld.

Wim van Herk

Wim van Herk – dirigent

Wim van Herk studeerde aan het Conservatorium te Arnhem Schoolmuziek, Koordirectie, Orkestdirectie en Piano. Na zijn afstuderen heeft hij de studie Orkestdirectie voortgezet bij Louis Stotijn te Den Haag.

Hij volgde diverse masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Jan Eelkema, David Porcelijn en Kurt Sanderling (Weimar). Sinds 2014 verzorgt hij als gastdirigent met het Holland Symfonie Orkest de uitvoering van Groevenbeek Klassiek.

Solisten

Binnenkort hopen wij meer informatie over de solisten bekend te maken.