Geen uitvoering van Groevenbeek Klassiek in 2022

Ermelo/Putten – Met pijn in het hart deelt de stichting Groevenbeek Klassiek mee dat er helaas ook in 2022 geen uitvoering van het gratis openluchtconcert Groevenbeek Klassiek zal zijn. De belangrijkste reden voor de afgelasting is dat het coronavirus nog steeds onder ons is en in toenemende mate de kop op steekt. Ook de nasleep ervan en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, zowel financieel als praktisch. Voor de stichting was het een zeer moeilijk besluit om het concert voor het derde opeenvolgende jaar af te gelasten.

Volgend jaar
Namens de stichting zegt concertorganisator van Groevenbeek Klassiek Willemsen: “het is natuurlijk ontzettend treurig dat de duizenden bezoekers voor het derde jaar op rij niet kunnen genieten van het gezellige, gratis openluchtconcert, maar we beloven dat we als stichting alles op alles zullen zetten voor een bomvolle editie in de zomer van 2023”.

Partners
De uitvoering van een concert als Groevenbeek Klassiek kan enkel met de steun van partners in financiële en materiële zin. “De coronacrisis heeft er echter voor gezorgd dat een aantal van onze partners alle zeilen moesten bijzetten om het hoofd boven water te houden”, aldus Bart Willemsen. Om dan dit jaar bij deze bedrijven aan te kloppen voor financiële bijdragen vonden wij als organisatie geen goed moment.  Wij hopen dat de komende periode de bedrijven economisch weer  in een sterkere financiële positie terecht zullen komen., waardoor zij dit mooie sfeervolle evenement weer volop kunnen steunen.

Veiligheid
Er was (en is) nog veel onduidelijkheid voor deze zomer met deze onvoorspelbare pandemie. “Met dergelijke onzekerheden is het heel lastig om vooruit te kijken naar een relatief groot evenement in de zomerperiode”, legt Willemsen uit. Met gemiddeld  zo’n 4.000 bezoekers zijn er volgens de stichting nog te veel onduidelijkheden om alles in goede banen te kunnen leiden.