Groevenbeek Klassiek 2018 gaat door!

Op vrijdag 31 augustus zal vanaf 20:15 uur voor de vijfde keer het gratis openluchtconcert Groevenbeek Klassiek plaatsvinden in de tuin van landgoed Oud Groevenbeek. Tijdens het gratis zomeravondconcert kunnen jong en oud ook dit jaar weer genieten van een grote verscheidenheid in (klassieke) muziek van componisten als Richard Strauss, Joseph Haydn, Antonin Dvorák, Franz Doppler, Ludwig van Beethoven, George Gershwin, Georges Bizet en Edward Elgar.

Musici, solisten en muzikale sfeer
Net zoals alle voorgaande edities, zal ook dit concert worden begeleid door het Holland Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het Holland Symfonie Orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde freelance musici. Daarnaast zullen als internationaal gelouterde hoofdgasten meewerken de Amerikaanse sopraan Amanda Key, bariton Hans Voschezang en fluitist Robert Vroegindeweij. Samen met het orkest zorgen zij voor een fantastische muzikale sfeer. Die bovendien nog extra in beeld wordt gebracht door de feeërieke verlichting van het pand in deze prachtige omgeving op de grens van Ermelo en Putten, verzorgd door Light H art.

Gratis entree
Zoals alle voorgaande jaren, zal de entree tot het concert gratis zijn. Willemsen: “De kracht van het concert is immers de laagdrempeligheid. Iedereen kan komen genieten van de prachtige klassieke muziek omdat de toegang gratis is”. Dit betekent wel dat partners in de vorm van sponsoren en ‘vrienden van Groevenbeek Klassiek’ van een essentieel belang zullen zijn om het concert te kunnen financieren. De dank is daarom groot aan alle sponsoren, in het bijzonder hoofdsponsors Rabobank , Polskamp Meat Industrie en OAK advocaten B.V., de steun van de gemeenten Ermelo en Putten en de Vereniging Natuurmonumenten.

Sponsor en vriend worden
Maar nog niet alle kosten zijn gedekt en daarom roept Willemsen particulieren en bedrijven die Groevenbeek Klassiek een warm hart toedragen van harte op om bij te dragen door middel van sponsoring of een donatie. “Via de website kan men al ‘vriend van Groevenbeek Klassiek’ worden vanaf slechts €25”.

Kinderprogramma
Ook dit jaar zal ’s middags een speciaal kinderprogramma worden opgevoerd voor leerlingen van de basisscholen in Ermelo en Putten. De feestelijke voorstelling gaat over “De zilveren bruiloft van Johann Sebastian Bach”. Het duurt een klein uur wordt uitgevoerd door de stichting Ars Musica, onder leiding van artistiek leider Patrick van der Linden. Een groep van 4 zangers en 2 instrumentalisten vieren het 25 jarig huwelijksfeest door allerlei muziek van Bach te zingen en te spelen. Ook scenes uit het leven van Bach worden gespeeld. Dit kinderprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Cultuurkust en Klop Orgel- en klavecimbelbouw.

Eigen zitplaatsen
De organisatie moedigt bezoekers aan vooral eigen stoelen en/of kleden mee te nemen voor een zitplaats naar eigen keuze. “De toegang is gratis en er is altijd voldoende plek voor bezoekers” volgens Willemsen. Het landgoed is zeer goed per fiets of wandelend te bereiken. “Komt u met de auto? Kijk dan vooraf even op de website voor actuele informatie over parkeren”. Ook het meebrengen van een eigen hapje en drankje wordt van harte aanbevolen door Groevenbeek Klassiek.

Meer lezen over de concerten van Groevenbeek Klassiek?

Wilt u meer informatie over één van de programma’s van Groevenbeek Klassiek, of wilt u meer lezen over de musici en solisten? Gebruik dan de knop hiernaast om alles te lezen over de concerten van Groevenbeek Klassiek van dit jaar.