Sneak preview: Joseph Haydn en Georges Bizet

Nog iets minder dan 3 weken te gaan, en dus de hoogste tijd voor een nieuwe sneak preview van de lustrumeditie van het klassieke concert Groevenbeek Klassiek. Deze keer met bekende stukken van Joseph Haydn en Georges Bizet.

Ouverture uit oratorium “Die Schöpfung” van Joseph Haydn
Joseph Haydn was 65 jaar toen hij het oratorium “Die Schöpfung” componeerde. Het werk ontstond tussen oktober 1796 en april 1798 en wordt beschouwd als een van Haydns meesterwerken. Bekijk hieronder een video van deze Ouverture.


Votre toast uit de opera “Carmen” van Georges Bizet
Carmen is een opera van de componist Georges Bizet (1838-1875). Het libretto is geschreven door Henri Meilhac en Ludovic Halévy, naar een novelle van Prosper Mérimée. De eerste opvoering vond plaats in Parijs op 3 maart 1875.

Meer sneak previews zien?

Binnenkort zullen we weer nieuwe ‘sneak previews’ van het programma van Groevenbeek Klassiek 2018 plaatsen. Dus houd onze website, of nog eenvoudiger: onze Facebook pagina goed in de gaten!

Meer lezen over de concerten van Groevenbeek Klassiek?

Wilt u meer informatie over één van de programma’s van Groevenbeek Klassiek, of wilt u meer lezen over de musici en solisten? Gebruik dan de knop hiernaast om alles te lezen over de concerten van Groevenbeek Klassiek van dit jaar.