Introductie solist: Bob van der Ent

Nog minder dan een maand tot de uitvoering van Groevenbeek Klassiek en daarom de hoogste tijd om de tweede solist aan u voor  te stellen. Vandaag kunt u kennis maken met violist Bob van der Ent.

Bob van der Ent is één van de meest vooraanstaande en veelzijdigste Nederlandse violisten. Bob is actief als solist, geeft veelvuldig recitals, is een veelgevraagd musicus in ensembles op podia en festivals in binnen-en buitenland en is regelmatig te horen op radio en tv.

In 2005 was hij prijswinnaar op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back, nadat hij op jeugdige leeftijd al 1e prijzen op de Iordens Viooldagen (het nationaal concours voor jonge violisten) en het Prinses Christina Concours had gewonnen. Hij ontving bovendien een speciale prijs op het befaamde Internationale Wieniawsky- Lipinsky Concours in Polen.

In 1993 werd hij als één van de jongste leerlingen toegelaten tot de speciale afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde daar bij Jan Repko en vervolgens bij Vesko Eschkenazy. Daarnaast kreeg hij ook regelmatig les van Herman Krebbers en Davina van Wely. Tijdens zijn studiejaren werd hij geselecteerd voor masterclasses bij internationaal befaamde violisten als Shmuel Ashkenasy, Ivry Gitlis, Donald Weilerstein, Pierre Amoyal, Eduard Grach.

Als solist maakte hij reeds op 10 jarige leeftijd zijn debuut bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest o.l.v. Roland Kieft. Vervolgens soleerde hij in binnen-en buitenland met vioolconcerten van o.a. Beethoven, Brahms, Bruch, Dvorák, Glass, Lalo, Mendelssohn, Mozart, Prokofiev, Tchaikovsky, Wieniawsky. In 2005 debuteerde hij in de grote zaal van het Concertgebouw van Amsterdam o.l.v. Jurjen Hempel.

Als actief pleitbezorger zet hij zich in voor Nederlandse componisten uit het verleden en heden. Hij vormt een vast viool-piano duo met de pianisten Henry Kelder en Daniël Kramer en maakt als violist deel uit van het Keuris Ensemble dat hedendaagse componisten uit binnen- en buitenland promoot.

Nog meer solisten

Binnenkort maakt u kennis met nog 1 andere solist, dus hou onze website en Facebook pagina in de gaten.