Musici en solisten

Net zoals alle voorgaande edities, zal ook dit concert worden begeleid door het Holland Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het Holland Symfonie Orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde professionele musici.

Zij worden bijgestaan door enkele gerenommeerde solisten, waaronder pianiste Lestari Scholtes en violist Bob van der Ent. Samen met het orkest zorgen zijn voor een fantastische muzikale sfeer.

060_GBK_avond_

Holland Symfonie Orkest

Het Holland Symfonie Orkest bestaat sinds 2000 uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde professionele musici. Brede repertoirekennis en een schat aan ervaring bij deze musici zorgen voor prachtige concerten op topniveau.

Inmiddels is dit orkest uitgegroeid tot een vooraanstaand orkest als het gaat om het begeleiden van koren en het geven van zomerconcerten. Meer dan 100 maal werd er door het Holland Symfonie Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam gespeeld.

wim-van-herk

Dirigent Wim van Herk

Wim van Herk studeerde aan het Conservatorium te Arnhem Schoolmuziek, Koordirectie, Orkestdirectie en Piano. Na zijn afstuderen heeft hij de studie Orkestdirectie voortgezet bij Louis Stotijn te Den Haag.

Hij volgde diverse masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Jan Eelkema, David Porcelijn en Kurt Sanderling (Weimar). Sinds 2014 verzorgt hij als gastdirigent met het Holland Symfonie Orkest de uitvoering van Groevenbeek Klassiek.

Lestari Scholtes

Lestari Scholtes (piano)

Lestari Scholtes (1984) studeerde op het Conservatorium van Amsterdam cum laude af in de richting piano klassiek. Ze treedt op als solist, kamermusicus en met haar pianoduo Scholtes & Janssens, in zalen als Carnegie Hall en het Concertgebouw Amsterdam. Ook won ze meerdere (inter)nationale concoursen.

Lestari gaf vele concerten in Nederland en trad op in vijf continenten, zowel solistisch, in verschillende kamermuziekgezelschappen en met haar pianoduopartner Gwylim Janssens, daarnaast was Lestari te beluisteren op vele festivals in binnen- en buitenland.

bob-van-der-ent

Bob van der Ent (viool)

Bob van der Ent is één van de meest vooraanstaande en veelzijdigste Nederlandse violisten. Bob is een veelgevraagd musicus in ensembles op podia en festivals in binnen- en buitenland en is regelmatig te horen op radio en tv.

Hij was prijswinnaar op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back, nadat hij op jeugdige leeftijd al 1e prijzen op de Iordens Viooldagen (het nationaal concours voor jonge violisten) en het Prinses Christina Concours had gewonnen. Hij ontving bovendien een speciale prijs op het befaamde Internationale Wieniawsky- Lipinsky  Concours in Polen.

Marten Smeding

Marten Smeding (tenor)

Marten Smeding was voorheen amateur-zanger, die naast het beroep van onderwijzer veel optredens verzorgde met liedrepertoire van Duitse en Franse componisten. Vanaf 1991 vestigde Marten Smeding zich als
professioneel freelance zanger. Als operazanger zong hij hoofdrollen in opera’s van Mozart (Idomeneo), Gounod (Faust), Beethoven (Fidelio), Strauss (Ariadne auf Naxos) en Wagner (Der fliegende Holländer).

Gedurende zijn carrière werkte Marten Smeding samen met dirigenten als: Simon Rattle, Edo de Waard, Hartmut Haenchen, Antonio Papano, Valery Gergiev, Ricardo Chailly en Kazushi Ono.

Het laatste nieuws

Introductie solist: Marten Smeding

11 augustus 2019

Met trots maken wij vandaag ook de derde en laatste solist van Groevenbeek Klassiek aan u bekend: tenor Marten Smeding. Wellicht kent u hem al...

Lees meer

Introductie solist: Bob van der Ent

1 augustus 2019

Nog minder dan een maand tot de uitvoering van Groevenbeek Klassiek en daarom de hoogste tijd om de tweede solist aan u voor  te stellen....

Lees meer

Introductie solist: Lestari Scholtes

12 juli 2019

In de komende weken zullen wij op de website van Groevenbeek Klassiek steeds iets meer vrijgeven over het programma en de solisten tijdens de...

Lees meer