De concerten

Op vrijdag 31 augustus zal vanaf 20:15 uur voor de vijfde keer het openluchtconcert Groevenbeek Klassiek plaatsvinden in de tuin van landgoed Oud Groevenbeek. Tijdens het gratis zomeravondconcert kunnen jong en oud ook dit jaar weer genieten van een grote verscheidenheid in (klassieke) muziek van componisten als Richard Strauss, Joseph Haydn, Antonín Dvořák, Franz Doppler, Ludwig van Beethoven, George Gershwin, Georges Bizet en Edward Elgar.

Net zoals alle voorgaande edities, zal ook dit concert worden begeleid door het Holland Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het Holland Symfonie Orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde professionele musici. Daarnaast zullen als internationaal bekende solisten meewerken de Amerikaanse sopraan Amanda Key, bariton Hans Voschezang en fluitist Robert Vroegindeweij. Samen met het orkest zorgen zij voor een fantastische muzikale sfeer.

Let op: voor een prettige zitplaats raden wij u aan een eigen stoel mee te nemen naar het concert.

kinderprogramma-2018-square

Kinderprogramma

Naast het hoofdprogramma is er ’s middags voor de kinderen van de bovenbouw een speciaal programma over “De Zilveren Bruiloft van Bach”.

Lees meer
concert-impressie

Avondprogramma

Vanaf 20:15 uur zal het hoofdprogramma worden opgevoerd, met diverse klassieke stukken van bekende componisten.

Lees meer
musici-groevenbeek-klassiek

Musici en solisten

Benieuwd welke musici en solisten hun medewerking zullen verlenen aan de uitvoering van Groevenbeek Klassiek?

Bekijk de musici

Het laatste nieuws

 • Fotoverslag editie 2018

  8 september 2018

  Ruim een week geleden mochten we het eerste lustrum van het gratis openluchtconcert Groevenbeek Klassiek uitvoeren. En ook dit jaar was het weer een daverend succes met duizenden bezoekers.

  Lees meer...

 • Sneak preview: Joseph Haydn en Georges Bizet

  10 augustus 2018

  Inmiddels heeft het programma voor het zomeravondconcert al behoorlijk vorm gekregen, en dat delen wij natuurlijk graag met u!

  Lees meer...

 • Steun stichting Groevenbeek Klassiek

  7 augustus 2018

  Om een concert als Groevenbeek Klassiek mogelijk te maken (én gratis toegankelijk te houden), zijn wij als stichting volledig afhankelijk van sponsoring, subsidies of dienstverlening in natura.

  Lees meer...