Introductie solist: Lestari Scholtes

In de komende weken zullen wij op de website van Groevenbeek Klassiek steeds iets meer vrijgeven over het programma en de solisten tijdens de zesde editie van het gratis zomeravondconcert Groevenbeek Klassiek. Vandaag kunt u kennis maken met één van onze solisten: Lestari Scholtens.

Lestari Scholtes (1984) studeerde op het Conservatorium van Amsterdam cum laude af in de richting piano klassiek. Ze treedt op als solist, kamermusicus en met haar pianoduo Scholtes & Janssens, in zalen als Carnegie Hall en het Concertgebouw Amsterdam. Ook won ze meerdere (inter)nationale concoursen.

Lestari gaf vele concerten in Nederland en trad op in vijf continenten, zowel solistisch, in verschillende kamermuziekgezelschappen en met haar pianoduopartner Gwylim Janssens. Lestari was te beluisteren op vele festivals, waaronder het Festival of Bath, Grachtenfestival Amsterdam, TonLagen-Dresdner Festival der zeitgenössischen Musik, Braunlage Maikonzerte, Basilica Festival van Vlaanderen, Klevische Klaviersommer, het Tengiz Amirejibi International Music Festival , Almere Kamermuziekfestival, het International Piano Duo Festival Polen en Festival Classique. Lestari soleerde met orkesten als het Israel Symphony Orchestra, Domestica Rotterdam, Sinfonia Rotterdam, het Holland Symfonie Orkest, het Residentie Orkest en het Brabants Orkest.

Lestari begon op zevenjarige leeftijd met pianoles. Zij studeerde vanaf haar elfde jaar bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en sloot zowel haar bachelor- als masterexamen af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij is inmiddels regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen en gaf vele masterclasses wereldwijd. Zij is samen met Gwylim Janssens oprichter van de Pianoduo Festival Academy, waar zij jonge talentvolle duo’s coachen. Lestari is artistiek en zakelijk leider van de serie Vrienden van de Kamermuziek te Amsterdam, het Pianoduo Festival Amsterdam en het Kamermuziekfestival Schoorl. Van 2016 tot 2018 was zij programmeur bij Ostade A’dam. Vanaf februari 2018 is Lestari programmeur bij het Grachtenfestival.

Lestari Scholtes

Foto: Ronald Knapp

Nog meer solisten

Binnenkort maakt u kennis met nog 2 andere solisten, dus hou onze website en Facebook pagina in de gaten.

onbekende-solist
onbekende-solist-2