Zesde editie gaat door

ERMELO/PUTTEN – Na een periode van voorbereiding is het zover; Groevenbeek Klassiek zal ook dit jaar plaatsvinden op het prachtige landgoed Oud Groevenbeek op vrijdag 30 augustus. De inmiddels zesde editie van het gratis (klassieke) openluchtconcert kenmerkt zich door een laagdrempelig programma, zorgvuldig samengesteld voor een publiek van jong tot oud.

Laagdrempelig programma
Het programma is dit jaar met zorg samengesteld voor een breed publiek, met stukken van componisten als Beethoven, Ravel, Dvořák en Haydn. Vanaf 20:15 uur zal het Holland Symfonie Orkest, onder leiding van Wim van Herk, bezoekers meenemen op een muzikale reis. Ze worden bijgestaan door solisten Lestari Scholtens (piano), Bob van der Ent (viool) en Satriya Krisna (tenor). Het gratis concert belooft een prachtige afsluiting van de zomervakantie te worden.

Partners gezocht
Om de uitvoering van Groevenbeek Klassiek gratis toegankelijk te houden werkt stichting Groevenbeek Klassiek elk jaar nauw samen met partners in financiële en materiële zin. ‘De partners zijn degenen die het concert elk jaar weer mogelijk maken en wij doen er dan ook alles aan om van elk partnerschap een echte samenwerking te maken’, aldus concertorganisator en aanspreekpunt Bart Willemsen. Ook dit jaar is de stichting nog op zoek naar partners die hun maatschappelijke betrokkenheid willen benadrukken door samen te werken.

Geen kinderprogramma
In tegenstelling tot de voorgaande jaren, zal er ’s middags geen speciaal programma voor de kinderen van de basisscholen uit Ermelo en Putten plaatsvinden. Dit in verband met de late vakantieperiode van de basisscholen in deze twee plaatsen. Volgend jaar hoopt de stichting ‘gewoon weer een kinderprogramma te organiseren’ zegt Willemsen.

Ongedwongen sfeer
Duizenden (klap)stoelen, zelf meegebrachte drankjes en versnaperingen, prachtige verlichting, professionele musici én een enthousiast publiek van verschillende leeftijden: dat is Groevenbeek Klassiek. Stichting Groevenbeek Klassiek hoopt bezoekers op 30 augustus een gedenkwaardige avond te bezorgen.